Motor Apparatuur

TEXA Motor Apparatuur

TEXA handhaaft zijn onbetwiste leiderschap in de BIKE-sector (motorfietsen, quads, jetski’s, sneeuwscooters en ATV’s) met de Navigator TXT MULTIHUB, NAVIGATOR TXB 2 interface en met de Navigator NANO S.

Beide tools kunnen via Bluetooth verbinding maken met een pc of met de buitengewone AXONE VOICE, AXONE NEMO PLUS en AXONE NEMO LIGHT.

Axone Nemo Light

De slimme keuze voor diagnose
AXONE NEMO LIGHT is speciaal ontworpen voor de zware omgeving van de auto-industrie en integreert optimale functies om de specifieke uitdagingen van de industrie het hoofd te bieden. Met een compact en versterkt ontwerp onderscheidt dit apparaat zich door zijn betrouwbaarheid en bruikbaarheid, waardoor optimale prestaties in elke situatie worden gegarandeerd. Uitgerust met geavanceerde technologie, garandeert AXONE NEMO LIGHT prestaties van hoog niveau, essentieel voor
een continu gebruik in de werkplaats.

Het besturingssysteem, Windows 11 Enterprise, wordt aangedreven door een Intel N100 Quad Core-processor, allemaal weergegeven in een helder scherm van 10,1 inch. Verder heeft het 8 GB RAM, optimaal om de prestaties van het rekensysteem te beheren, en een geheugen van 250 GB, dat voldoende ruimte biedt om gegevens en applicaties op te slaan. Connectiviteit wordt gegarandeerd door de Wi-Fi- en Bluetooth 5.2-modules, met snelle en betrouwbare toegang tot de netwerken en tools.

Axone NEMO PLUS

AXONE NEMO PLUS biedt een ongeëvenaarde diagnostische ervaring. De robuustheid en betrouwbaarheid zorgen voor een probleemloos gebruik, naast een grotere duurzaamheid dan een conventionele tablet. Dankzij zijn unieke eigenschappen is het het ideale hulpmiddel om de efficiëntie te verbeteren en de mogelijkheid uit te breiden om op elk type voertuig te werken.

AXONE NEMO PLUS is uitgerust met het Windows 11-besturingssysteem voor een ongekende bediening.
De Intel® N100-processor, het 16 GB RAM en de 250 GB SSD-opslag garanderen buitengewone prestaties en een onmiddellijke reactiesnelheid.

Dankzij de nieuwste generatie Wi-Fi kan hij verbinding maken met het internetnetwerk van het bedrijf om online inhoud te bekijken. De Bluetooth 5.3-module biedt de flexibiliteit van een snelle verbinding met de TEXA-voertuiginterfaces®. Met de ingebouwde camera is het heel eenvoudig om elk detail van de onderhoudswerkzaamheden op elk moment vast te leggen, om rapporten te maken die aan klanten kunnen worden overhandigd, of technische foto’s die snel naar de technische assistentie kunnen worden gestuurd
.

NAVIGATOR TXB 2

NAVIGATOR TXB 2 is een voertuiginterface van de nieuwste generatie die speciaal is ontwikkeld voor de fiets- en maritieme omgeving.

De gebruikte processor maakt hem nog sneller en krachtiger en maakt een snelle en nauwkeurige verwerking van de gegevens van de besturingseenheden mogelijk, ook in de PassThru-modus.

De Bluetooth-technologie van de nieuwste generatie en een nieuwe USB C-aansluiting garanderen een snellere verbinding en een geoptimaliseerde gegevensdownload, naast een betere bruikbaarheid dankzij de nieuwe RGB-LED’s. De hardwarefuncties maken het compatibel met alle huidige protocollen en de geïntegreerde 16-pins CPC-connector maakt het gebruik van alle BIKE-diagnosekabels mogelijk. Naast de “klassieke” diagnose maakt het ook mogelijk om de diagnostische sessie op te nemen terwijl u beweegt*.

TPMS oplossingen

Steeds meer motorfietsen zijn standaard of kunnen worden uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem, dat een belangrijke bijdrage levert aan de veiligheid. Gebruikmakend van zijn ervaring in de wereld van autosystemen, heeft TEXA twee specifieke oplossingen ontwikkeld voor de diagnose van TPMS-systemen op motorfietsen.

Door de TPMS Repair APP in combinatie met TPS 2 te activeren, kunt u nauwkeurig alle bandgerelateerde bewerkingen uitvoeren die bandenspecialisten en FAST-FIT-centra dagelijks uitvoeren.

TEXA TPS2 tpms

Elektrische diagnostiek

In veel gevallen kan automatische diagnose geen antwoord bieden. Als de ECU’s van een voertuig geen fouten bevatten, kan het probleem heel goed liggen in een elektrische of mechanische storing. In deze omstandigheden zijn conventionele diagnoses nodig en moeten analoge en digitale metingen worden uitgevoerd om de efficiëntie van componenten zoals de batterij, sensoren, actoren en het CAN-netwerk te bepalen. Met de UNIProbe- en TWINProbe-interfaces van TEXA kunt u alle fysieke metingen uitvoeren die u nodig hebt om een conventionele diagnose uit te voeren en potentiële fouten te identificeren

UNIProbe

De UNIProbe omvat:

Oscilloscoop: vier onafhankelijke analoge kanalen, compleet met SIV-functie voor het interpreteren van gemeten signalen.

Batterijsonde: voor het testen van de batterij, analyseren en controleren van het volledige start- en laadsysteem.

TNET: voor de meting en elektrische analyse van CAN-automobielcommunicatienetwerken.

Signaal Generator: voor het simuleren van de pulsen gegenereerd door sensoren en de commando’s gegenereerd door controle-eenheden en het testen van magneetventielen en andere componenten.

Multimeter: voor voltage-, weerstands- en stroommetingen (met behulp van een ampèremeter). Druktester: voor controle van de brandstoftoevoer en druk van de turbolader op alle voertuigen.

TwinProbe

De TwinProbe omvat:

Oscilloscoop: twee onafhankelijke analoge kanalen met ingangen tot ± 200V, compleet met SIC-functie voor het interpreteren van gemeten signalen.

Signaalgenerator: voor het simuleren van de pulsen gegenereerd door sensoren en de commando’s
gegenereerd door regeleenheden en testende magneetventielen en andere componenten.

Texa motorfiets diagnose

TTC

De TTC is een speciaal gereedschap voor het controleren van de spanning van de cardan aandrijving, ontwikkeld volgens de specificaties van Ducati. De TTC meet de riemspanning door middel van een zeer gevoelige microfoon waarmee de resonantiefrequentie van de riem kan worden geanalyseerd. Het vereist geen kabels en werkt op eigen kracht door oplaadbare batterijen (batterijlader wordt meegeleverd).

De TTC hoeft niet verbonden te zijn met een ander hulpmiddel omdat het de resultaten direct op het scherm toont. De TTC is compact en lichtgewicht en combineert geavanceerde technologie met een uniek handig en praktisch ontwerp waarmee u de riemspanning van de riem nauwkeurig en professioneel kunt controleren en aanpassen.

Ontworpen naar DUCATI specificaties

Toekomst- bestendige oplossingen voor PTI center

Uitlaatgasanalyse is een van de meest delicate en belangrijke fasen in het verplichte testen van oude en nieuwe motorvoertuigen. In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen geleid tot de ontwikkeling van voertuigen die veel efficiënter zijn wat betreft uitlaatgassen. Zelfs deze voertuigen moeten echter worden getest en gecertificeerd om ervoor te zorgen dat hun emissies binnen de wettelijke limieten blijven. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de emissiegrenswaarden ook strenger, waardoor het gebruik van geavanceerde technologie vereist is om de noodzakelijke tests uit te voeren. De vraag naar uitlaatgasanalysetools groeit dan ook voortdurend, niet alleen van erkende testcentra voor voertuigen, maar ook van conventionele garages. TEXA heeft de oplossingen om aan die vraag te voldoen. De innovatieve uitlaatgasanalyseproducten van TEXA zijn ontworpen voor gebruik door testcentra en garages die pre-testcontroles uitvoeren. Deze eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen bevatten de eigen, gepatenteerde meettechnologie van TEXA en zorgen voor een nauwkeurige en betrouwbare uitlaatgasanalyse in overeen-stemming met de nieuwste emissienormen. Bluetooth-communicatietechnologie en TEXA’s Autopower-batterijtechnologie betekenen dat deze gereedschappen zonder lastige kabels kunnen worden gebruikt. Alle TEXA uitlaatgasanalysetools worden geleverd met een praktische trolley voor eenvoudige mobiliteit door de werkplaats zonder ze op te tillen en te dragen..

Op de hoogte blijven van het TEXA nieuws?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy