Motor Apparatuur

TEXA Motor Apparatuur

De diagnostische oplossingen van TEXA zijn gebaseerd op de krachtige AXONE 5 en AXONE Nemo displayeenheden en op de robuuste NAVIGATOR TXB Evolution interface. Deze apparaten verbinden via Bluetooth en communiceren met de elektronische regeleenheden van het voertuig. Ze garanderen niveaus van snelheid en prestaties die eenvoudigweg ongeëvenaard zijn in de wereld van meervoudige merk-diagnostiek. TEXA-apparaten bieden unieke ondersteuning voor de hedendaagse diagnose specialist en vallen ook op door hun gebruiksgemak en veelzijdigheid. Alle TEXA-interfaces zijn volledig compatibel met standaard pc’s.

Axone Nemo

De AXONE Nemo is de meest technologisch complete en krachtige display-eenheid die momenteel op de markt is, met kenmerken die gemakkelijk vergelijkbaar zijn met die van toonaangevende commerciële tablets. In tegenstelling tot een tablet is de ACONE Nemo ongelooflijk sterk en bestand tegen zware botsingen, inclusief in water vallen: dankzij een speciaal Texa-octrooi is de Nemo ‘s werelds enige pc-type apparaat dat blijft drijven*. De behuizing van de Nemo is volledig gemaakt van magnesium, een edel metaal dat opvalt door zijn lichte gewicht en efficiënte warmteverspreiding. Dit hoge niveau van functionaliteit wordt geëvenaard door de traditionele aandacht van TEXA voor stijl: de Nemo is niet alleen praktisch, maar ook aantrekkelijk. Het zit ook boordevol geavanceerde technologie, te beginnen met een 12-inch capacitief touchscreen met de indrukwekkende resolutie van 2.160 x 1.440, met sterke Gorilla Glas-bescherming. Het hart van de Nemo is een Intel® Quad Core N3160- processor met 8 GB RAM en 250 GB opslagcapaciteit. Connectiviteit wordt gegarandeerd door een geavanceerd, dubbel kanaals wifi-systeem en Bluetooth® 4.0 Low Energy-module. De AXONE Nemo bevat een volledige reeks sensoren, waaronder een barometer, een versnellingsmeter, een gyroscoop, een kompas, een lichtsensor en een GPS-module. Een ander onderscheidend kenmerk is de aanwezigheid van twee 5 megapixelcamera’s, een naar voren gericht en een achterwaarts gericht geheel met flits en autofocus.

Axone 5

De AXONE 5 is de complete, eenvoudig te gebruiken tool voor alle diagnostische bewerkingen in de CAR– en BIKE-omgevingen. De AXONE 5 heeft een 9,7 inch capacitief touchscreen met een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels en een 5-megapixelcamera met flits en autofocus. Een quad-core ARM® Cortex® A9-processor biedt de tool een hoge computerkracht.

Dankzij de software IDC5a PLUS is AXONE 5 snel en intuïtief, de ideale oplossing voor wie de beste diagnose met een beperkte investering op de markt wil brengen.

TEXA Nano S

NAVIGATOR TXB Evolution

The De NAVIGATOR TXB Evolution is een interface van de nieuwste generatie, het nieuwste van het nieuwste hulpmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor de motorfietsomgeving.

De hardwarefuncties maken het compatibel met alle huidige protocollen en de geïntegreerde 16-pins CPC-connector maakt het gebruik van alle BIKE diagnosekabels mogelijk. Anders dan de “klassieke” diagnose, is het ook mogelijk om de diagnostische sessies tijdens het rijden op te nemen*.

TPMS oplossingen

Steeds meer motorfietsen zijn standaard of kunnen worden uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem, dat een belangrijke bijdrage levert aan de veiligheid. Gebruikmakend van zijn ervaring in de wereld van autosystemen, heeft TEXA twee specifieke oplossingen ontwikkeld voor de diagnose van TPMS-systemen op motorfietsen.

Door de TPMS Repair APP in combinatie met TPS of TPS KEY te activeren, kunt u nauwkeurig alle bandgerelateerde bewerkingen uitvoeren die bandenspecialisten en FAST-FIT-centra dagelijks uitvoeren.

TEXA TPS2 tpms

Elektrische diagnostiek

In veel gevallen kan automatische diagnose geen antwoord bieden. Als de ECU’s van een voertuig geen fouten bevatten, kan het probleem heel goed liggen in een elektrische of mechanische storing. In deze omstandigheden zijn conventionele diagnoses nodig en moeten analoge en digitale metingen worden uitgevoerd om de efficiëntie van componenten zoals de batterij, sensoren, actoren en het CAN-netwerk te bepalen. Met de UNIProbe- en TWINProbe-interfaces van TEXA kunt u alle fysieke metingen uitvoeren die u nodig hebt om een conventionele diagnose uit te voeren en potentiële fouten te identificeren

UNIProbe

De UNIProbe omvat:

Oscilloscoop: vier onafhankelijke analoge kanalen, compleet met SIV-functie voor het interpreteren van gemeten signalen.

Batterijsonde: voor het testen van de batterij, analyseren en controleren van het volledige start- en laadsysteem.

TNET: voor de meting en elektrische analyse van CAN-automobielcommunicatienetwerken.

Signaal Generator: voor het simuleren van de pulsen gegenereerd door sensoren en de commando’s gegenereerd door controle-eenheden en het testen van magneetventielen en andere componenten.

Multimeter: voor voltage-, weerstands- en stroommetingen (met behulp van een ampèremeter). Druktester: voor controle van de brandstoftoevoer en druk van de turbolader op alle voertuigen.

TwinProbe

De TwinProbe omvat:

Oscilloscoop: twee onafhankelijke analoge kanalen met ingangen tot ± 200V, compleet met SIC-functie voor het interpreteren van gemeten signalen.

Signaalgenerator: voor het simuleren van de pulsen gegenereerd door sensoren en de commando’s
gegenereerd door regeleenheden en testende magneetventielen en andere componenten.

Texa motorfiets diagnose

TTC

De TTC is een speciaal gereedschap voor het controleren van de spanning van de cardan aandrijving, ontwikkeld volgens de specificaties van Ducati. De TTC meet de riemspanning door middel van een zeer gevoelige microfoon waarmee de resonantiefrequentie van de riem kan worden geanalyseerd. Het vereist geen kabels en werkt op eigen kracht door oplaadbare batterijen (batterijlader wordt meegeleverd).

De TTC hoeft niet verbonden te zijn met een ander hulpmiddel omdat het de resultaten direct op het scherm toont. De TTC is compact en lichtgewicht en combineert geavanceerde technologie met een uniek handig en praktisch ontwerp waarmee u de riemspanning van de riem nauwkeurig en professioneel kunt controleren en aanpassen.

Ontworpen naar DUCATI specificaties

Toekomst- bestendige oplossingen voor PTI center

Uitlaatgasanalyse is een van de meest delicate en belangrijke fasen in het verplichte testen van oude en nieuwe motorvoertuigen. In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen geleid tot de ontwikkeling van voertuigen die veel efficiënter zijn wat betreft uitlaatgassen. Zelfs deze voertuigen moeten echter worden getest en gecertificeerd om ervoor te zorgen dat hun emissies binnen de wettelijke limieten blijven. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de emissiegrenswaarden ook strenger, waardoor het gebruik van geavanceerde technologie vereist is om de noodzakelijke tests uit te voeren. De vraag naar uitlaatgasanalysetools groeit dan ook voortdurend, niet alleen van erkende testcentra voor voertuigen, maar ook van conventionele garages. TEXA heeft de oplossingen om aan die vraag te voldoen. De innovatieve uitlaatgasanalyseproducten van TEXA zijn ontworpen voor gebruik door testcentra en garages die pre-testcontroles uitvoeren. Deze eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen bevatten de eigen, gepatenteerde meettechnologie van TEXA en zorgen voor een nauwkeurige en betrouwbare uitlaatgasanalyse in overeen-stemming met de nieuwste emissienormen. Bluetooth-communicatietechnologie en TEXA’s Autopower-batterijtechnologie betekenen dat deze gereedschappen zonder lastige kabels kunnen worden gebruikt. Alle TEXA uitlaatgasanalysetools worden geleverd met een praktische trolley voor eenvoudige mobiliteit door de werkplaats zonder ze op te tillen en te dragen..

Op de hoogte blijven van het TEXA nieuws?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Wij respecteren uw privacy